Prohledat tento blog

středa 13. ledna 2010

Jak vybrat správné krmivo pro psa


Jak vybrat to správné krmivo pro psa? Je zde několik důležitých faktorů, které je třeba zohlednit než vyberete vašemu pejskovi to správné krmivo. Nutriční potřeby se liší mezi jednotlivými psy. Vezměte v úvahu velikost plemene, stáří psa, aktivitu a jeho zdravotní stav (hypoalergenní krmiva, krmivo pro psy s pohybovými problémy, klinické veterinární diety).

Suchá psí krmiva a čerstvá krmiva jsou tím prvním základním výběrem v psí stravě.


Suchá psí krmiva (granule) jsou velmi populární jelikož je jednoduše nasypete do misky.

Jejich suchá struktura garantuje jednoduchý úklid.

Kvalitní granule zajistí vyváženou stravu bohatou na protejny a jiné důležité vitamíny. Zjistěte si, co dané granule obsahují. V zásadě platí, že levné granule, které koupíte v každém supermarketu vám nezajistí kvalitní výživu pro psa. Pes jich musí zkonzumovat více, aby se zasytil.

Několik typů, které vám pomohou při čtení obalu:


* Bez konzervantů, nepřibarveno, bez dochucovadel - pokuste se vyhnout krmivům, která obsahují konzervanty nebo jiná aditiva (uměle přidalé látky), jelikož jsou pro vašeho psa škodlivé. Vyhněte se krmivům obsahující chemická aditiva a jakákoli umělá dochucovadla.


* Barviva - barva může být určujícím faktorem kvality. Přirozená barva u většiny krmiva je zemitě hnědá. Pokud mají granule jinou barvu, pravděpodobně jsou uměle přibarvena.


* Druh masa - první jmenovaná ingredience na obalu bývá tou hlavní. Vybírejte taková krmiva, kde je maso uvedeno na prvním místě. Nejčastěji je to kuřecí, hovězí nebo jehněčí.


Někteří veterináři doporučují "přírodní" čerstvou stravu. Má své kladné, ale i záporné stránky. V prvé řadě to neznamená, že se jedná pouze o maso. vybírejte krmení kde je uveden minimálně tento poměr 40% maso, 30% vláknina, 30% škroby.

Nyní víte jak vybrat správné krmivo pro psa.Záleží na vás jakou cestu si vyberete. Vždy vybírejte krmivo kvalitní, které zajistí vašemu pejskovi všechny živiny a vitamíny, které potřebuje pro zdravý růst a vývoj. To co investujete do kvalitního krmení, se vám pak vrátí ve formě zdravého a spokojeného pejska a také v návštěvách u veterináře.

Krmivo pro štěňata a březí/kojící feny
Krmivo pro dospělé psy
Krmivo pro staré psy/seniory



Mohlo by vás zajímat:

Návod jak na první pohled rozeznat kvalitní krmivo pro psy
Granule pro psy - hodnotná strava pro domácí mazlíčky
Máte alergického psa s citlivou kůží či zažíváním? Jaké krmivo zvolit?
Alergie na potravu - Jak může krmivo ovlivnit alergii u psa
Může být pes alergický na granule?
Pes alergický na krmivo
Máte alergického psa s citlivou kůží či zažíváním? Jaké krmivo zvolit?  

Žádné komentáře:

Okomentovat