Prohledat tento blog

čtvrtek 23. září 2010

Jak se zbavit nežádoucího štěkání - 2 tipy jak vyřešit tento problém


Máte psa který neustále štěká na všechno a na všechny kolem - kdykoli někdo zazvoní nebo příjde na návštěvu? Bojíte se s ním jít na procházku, protože štěká na lidi které potkáváte? Obtěžuje vás svým častým štěkáním. Cítíte se trapně, když váš pejsek štěká na děti či dospělé?

Nadměrné či nežádoucí štěkání má celou řadu příčin.

Mezi nejčastější patří upozornění na nebezpečí, odpověď jinému štěkajícímu psovi, naznačit defenzivní chování (např. před kousnutím) nebo úleva v nepříjemné stavu, např. v sociální izolaci. Dále se může jednat o stereotypní štěkání, které bývá obvykle monotónní, rytmické, bez zřetelného podmětu.

Jak se zbavit nežádoucího štěkání?
Odnaučit nežádoucí štěkání není jednoduché.

1. Psa je nutno ignorovat když štěká, nevěnovat mu ani pohled, slovo, dotek. Okřiknutí psa ("trest") provokuje k dalšímu štěkání - záruka dalšího napomenutí a tím pádem pozornosti a kontaktu s majitelem.

2. Obojek proti štěkání
Zařízení DOGtrace™ d-mute, ve formě obojku, pomáhá naučit psa zůstat v tichosti a tím zabránit těmto nepříjemným situacím. Také se stává skvělým doplňkem pro efektivní výcvik. Obojek nefunguje na principu zvuku, ale reaguje na vibrace hlasivek.

Elektronický systém obojku využívá moderní technologii na bázi jednočipového mikroprocesoru. Obojek je velmi snadno použitelný, kompaktní a vodě odolný, tudíž vhodný pro každou situaci. Díky ergonomickému designu a nízké hmotnosti je možné jej použít i pro rasy psů s malým vzrůstem.

Pordobné informace naleznete zde: ELEKTRONICKÉ OBOJKY PROTI NEŽÁDOUCÍMU ŠTĚKÁNÍ


Související články:
Strach ze samoty neboli separační anxieta u psa
Obojek proti štěkání, vytí, vrčení pro malá plemena
Pes a stres z cestování - Jak zklidnit psa

 


Žádné komentáře:

Okomentovat