Prohledat tento blog

pátek 10. září 2010

Hyalutidin - patentovaná kloubní výživa pro psa, koně i člověka


Hyalutidin je patentovaná kloubní výživa, kde je hlavní účinnou látkou kyselina hyaluronová, která je vázaná v komplexu s chodroitin sulfátem tzv. Hyaluron-Chondroitin-Komplex HCK.

Hyalutidin DC Aktiv - kloubní výživa pro psy

Hyalutidin EC Aktiv - kloubní výživa pro koně

Hyalutidin HC Aktiv - kloubní výživa pro člověka

V čem je Hyalutidin vyjímečný?


Hyalutidin je vyjímečný nejen svým složením, ale hlavně koncentrovaným množstvím aktivních látek a speciálním postupem úpravy hyaluronové kyseliny, díky němuž se tato látka z velké části ze střev vstřebává a je tak efektivně použita tam, kde je její nedostatek v organizmu.



1. Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je důležitou součástí mnoha tkání: napíná kůži a pojivovou tkáň, udržuje pružnost chrupavky a promazává naše klouby. Kyselina hyaluronová je základní součástí synoviální (kloubní) tekutiny, “maziva” kloubů. Bez ní by naše klouby nemohly fungovat tak snadno, jak obvykle fungují. Navíc synoviální tekutina slouží jako poduška a jako zdroj živin pro buňky chrupavky, která se musí pravidelně obnovovat.

Dosud mohla být kyselina hyaluronová používána výhradně vstřikováním a to artikulárně (přímo do postiženého kloubu).

Dříve nebylo perorální (ústní) doplňování kyseliny hyaluronové účinné, a to kvůli její velké molekulární váze, která do značné míry nedovolovala vstřebávání ve střevech a efektivní výživu tkání.

Proto vědci vyvinuli speciální postup úpravy hyaluronové kyseliny, díky němuž se tato látka z velké části ze střev vstřebává a je tak efektivně použita tam, kde je její nedostatek v organizmu.

2. Chondroitinsulfat

Chondroitinsulfat se stará o to, že chrupavčitá tkáň bude průchodná pro potřebnou výživu chrupavčitých buněk. Pokud není k dispozici dostatek chondroitinu, vede to jednostranně k malému množství živin v chrupavce.

Stručně řečeno, nedostatek chondroitinu způsobuje degeneraci chrupavky a napomáhá vývinu a tvorbě artrózy.

Související články:

Bolest kloubů u starších psů
Artritis u psů - Příčiny, příznaky, léčba, kloubní výživa, krmivo  
Hyalutidin - Je opravdu lepší než ostatní kloubní výživa? 
Kloubní výživa pro štěňata
Bolesti kloubů u psa - Jak pomoci pejskovi s artrózou
Kloubní výživa - štěně, dospělý pes, senior 
Kloubní výživa pro psy

Žádné komentáře:

Okomentovat