Prohledat tento blog

čtvrtek 28. ledna 2010

Psí tlapka - Je nutné pořídit pejskovi v zimě botičky?


Psí tlapka je velice náchylná ke zranění - je vystavena ostrým předmětům jako je rozbité sklo nebo extrémním teplotám (v zimě sníh a led, v létě rozpálené cesty a chodníky). Tlapky bývají místem, které bývají často pokousány a může se tam snadno zanést infekce. Kůže na tlapce je exponovaným místem, které se težko hojí.


V zimě je psí tlapka je choulostivá na změnu teploty, sůl a také led na chodnících. Sůl narušuje kůži na tlapce, vznikne malá ranka do které se může dostat infekce.

Jak se starat o psí tlapku

Psí tlapy by se měly ošetřit speciální mastí ještě před odchodem na procházku. Můžete si pomoci i s obyčejnou indulonou, lékařskou vazelínou anebo i troškou sádla. Doporučují se spíše krémy s menším obsahem vody, což znamená, že indulona není příliš vhodná.


Po návratu domů tlapky nejprve omyjte vlažnou vodou a pak je ošetřete pomocí vazelíny, olejíčku nebo krému. Ideální je mastička neobsahující jen vazelínové složky, ale i vitaminy - psí tlapku nejen ochrání ale i zregeneruje a navíc má hojivé účinky.


Dnes existují na trhu speciální botky pro psy, které psí tlapku ochrání. Psí botky nebývají většinou příliš oblíbené. Pokud je ale psi snesou, jsou psí botky užitečnou ochranou psích tlapek. Můžete si je pořídit v různých barvách, s kožešinkou nebo třeba s protiskluzovaou podrážkou.

Potřeby pro zvířata

Žádné komentáře:

Okomentovat